Google Oppdaterer Retningslinjer som Tillater Annonser for Bitcoin og Krypto ETF-er

google ads bitcoin

TL;DR

  • Google har potensielt vedtatt en policyendring for å tillate annonser for Bitcoin og krypto ETF-er på store søkemotorer.
  • Godkjenningen av Bitcoin-ETF-er har i betydelig grad endret mainstream-tilnærmingen til digitale eiendeler, og Google justerer sitt perspektiv deretter.

Bitcoin ETF-annonser vil nå vises på Google

I en banebrytende utvikling forbereder Google seg på å oppdatere retningslinjene sine for å tillate annonser for visse kryptoprodukter.

Bitcoin ETF skal kjøres på Google Ads.
Bitcoin ETF | Kilde: Shutterstock

Bitcoin-børsnoterte fond (ETF-er) vil sannsynligvis oppfylle kriteriene, noe som har satt i gang spekulasjoner i kryptosektoren.

Tiltaket kan bane vei for kommende kryptosentrerte annonser på store søkemotorer.

Det har uansett versert rapporter om at Google vil revidere Googles retningslinjer for krypto og relaterte annonser.

Etter at det amerikanske finanstilsynet SEC nylig godkjente 11 spot Bitcoin ETF-er, kjøper investorer andeler i en spot Bitcoin ETF.

De får en eierandel i fondets Bitcoin-beholdning. Og en faktor som er i tråd med Big Techs oppdaterte retningslinjer.

Finansielle produkter som gjør det mulig for investorer å handle andeler i fond som eier store mengder digital valuta.

En del av Googles oppdateringsretningslinjer.

Markedsovervåkere er optimistiske med tanke på den potensielle tilstrømningen til Bitcoin-ETF-er. De fremhever at Google har høy kapasitet til å behandle transaksjoner i forbindelse med søk.

Data fra DemandSage bekrefter dette og viser at Google behandler rundt 8,55 milliarder søk daglig.

Usikkerheten henger fortsatt i en tynn tråd

For øyeblikket har VanEck og BlackRock allerede begynt å annonsere sine spot Bitcoin ETF-er etter policyendringen.

Google implementerer ny policyendring som tillater Bitcoin- og Crypto ETF-annonser
Google tillater Bitcoin | Kilde: iStock

Andre selskaper forventes å følge etter og annonsere på Google i henhold til de nye retningslinjene. Det er imidlertid fortsatt usikkert hvilke typer produkter som vil bli tillatt i henhold til disse retningslinjene.

Oppdateringen brukte vagt begrepet Cryptocurrency Coin Trust, som trenger mer spesifisitet enn de fleste kryptoanalytikere ønsker.

Det gir derfor rom for ulike tolkninger og spekulasjoner. Før policyendringen tillot Google annonser for NFT-spill og selskaper som muliggjør krypto og lisensierte leverandører av kryptobørser og lommebøker.

Initial Coin Offerings (ICO), Staking NFT-spill og gamblingannonser er fortsatt forbudt. I september 2023 lempet teknologigiganten på retningslinjene for NFT-spillreklame, med ovennevnte unntak.

De oppdaterte retningslinjene krever fortsatt sertifisering for å sikre at Googles strenge krav overholdes.

Googles policyendring kommer på et gunstig tidspunkt

Til tross for at retningslinjene er vage, kommer endringen på et beleilig tidspunkt. Kryptomarkedet har opplevd svingende investorsentiment mot spot Bitcoin ETF-er den siste uken.

Den 24. januar 2024 registrerte Bitcoin ETF-er en tilstrømning på rundt 270 millioner dollar. Dette skyldtes en motvekt i form av massive uttak, hovedsakelig fra Grayscale Investments Bitcoin ETF.

Grayscale hadde en samlet nettoutstrømning på rundt 191 millioner dollar. Markedet hentet seg inn igjen etter en fortsettelse av tilbaketrekningen 25. januar 2024.

Utviklingen markerte den fjerde dagen på rad med nettoutstrømning i løpet av den siste uken, til sammen 80 millioner dollar. Disse utstrømmingene kom særlig fra fond som er godkjent av Securities and Exchange Commission (SEC).

Selv under disse omstendighetene mener kryptoanalytikere at Googles policyendring potensielt kan åpne dører for nye institusjonelle investorer.

Økt synlighet og krav om sertifisering vil kunne motvirke den siste tidens utstrømning fra Bitcoin-ETF-er. Det kan også signalisere en oppgang i løpet av de kommende dagene.

Vil den nye endringen i Googles annonsepolitikk være utslagsgivende for Bitcoin-ETF-er?